Lage rug

Bewegen voor een fitte rug

Ongeveer 90% van de Nederlandse bevolking krijgt op een bepaald moment in het leven last van zijn of haar rug. Ongeveer 10% van alle Nederlanders heeft op dit moment lage rugklachten. Lage rugklachten zijn dan ook vaak de oorzaak van (tijdelijk) arbeidsverzuim en arbeidsongeschiktheid. Lage rugklachten kunnen op zeer verschillende wijze ontstaan. De meeste lage rugklachten herstellen spontaan en zijn éénmalig, echter bij sommigen wordt het een steeds vaker terugkerend probleem, de zogenaamde `recidiverende rugklachten`.

Er worden specifieke en a-specifieke rugklachten onderscheiden. Slechts in 10% van de gevallen van lage rugklachten kan een eenduidige oorzaak worden achterhaald, bijvoorbeeld in de vorm van een hernia, een fractuur, etc. Dit zijn specifieke lage rugklachten. In alle andere gevallen, waarbij er geen duidelijke oorzaak achterhaald kan worden, spreekt men van a-specifieke lage rugklachten. Wanneer de deelnemer veilig en verantwoord bewegen integreert in het dagelijks leven, zal de levenskwaliteit er al snel, sterk op vooruit gaan.

In de doelgroeptraing start de deelnemer een beweegprogramma dat volledig is afgestemd op lage rugklachten. We laten de deelnemer zien en ervaren dat beperkingen geen belemmering vormen om te bewegen. Als specialist in beweging begeleiden wij de deelnemer graag op weg naar een actiever leven in beweging.