Aafke Smeets

Functie: Fysiotherapeut, manueel therapeut, McKenzie therapeut i.o.

Vanaf mijn jeugd ben ik altijd al bezig geweest met sport en de interesse in sport, bewegen en gezondheid leidde ertoe dat ik na de middelbare school begonnen ben met de opleiding fysiotherapie in Amsterdam. In 1999 ben ik afgestudeerd en heb ik mijn eerste werkervaring op kunnen doen bij een hele leuke, veelzijdige particuliere praktijk in mijn woonplaats Woerden. Hier heb ik met veel plezier gewerkt tot 2007.  In die periode heb ik de opleiding tot manueel therapeut afgerond aan de SOMT in Amersfoort.

Vanaf 2007 ben ik bij Fysiotherapie Oranjestaete gaan werken. Ik wilde graag werken in een iets groter team met meer mogelijkheden tot samenwerken en specialisatie. Ik werk hier samen met mijn collegae met ontzettend veel plezier op 2 verschillende locaties in zowel Gouderak als in Gouda. In de afgelopen jaren ben ik me blijven verdiepen in verschillende behandelmethodes waaronder het Mulligan-concept en de McKenziemethode MDT. Beide opleidingen geven veel goede handvatten om cliënten met rug-, spier- en gewrichtsklachten zo snel mogelijk zelfstandig hun ervaren klachten en beperkingen te verminderen. Hierbij speelt preventie in het voorkomen van klachten een grote en belangrijke rol. Tevens ben ik aangesloten bij het Schoudernetwerk Groene Hart.

Ik vind mijn vak het mooiste vak dat ik had kunnen kiezen. Mijn grootste hobby naast het werk is sport. Ik geniet enorm van de afwisseling die triathlon mogelijk maakt en kan tijdens het zwemmen, fietsen en hardlopen intens genieten van de natuur.

Terug naar overzicht